OVER ONS

Hoe het begon en verder..

De liefde voor oude spulletjes en antiek is Anita als het ware met de paplepel ingegoten. Als klein meisje logeerde zij graag bij haar grootouders. Opa was overdag aan het werk als conciërge maar in de vrije uurtjes had hij tijd voor zijn passie, het opknappen van oude meubeltjes en klokken. Opa en oma woonden in een klein huisje, maar dat kon hem er niet van weerhouden om her en der oude meubeltjes en klokken op te halen en deze vervolgens op te knappen. En zo werd het huis van opa en oma soms bijna een pakhuis. Met warmte denkt Anita juist nu regelmatig terug aan deze tijd. Aan de tijd dat ze naast opa (met zijn shaggie in z’n hand) stond, die vaak eerst uren naar een kastje kon staren alvorens hij aan de slag ging met zijn gereedschap en kwast.

De appel valt niet ver van de boom zegt het spreekwoord en dat klopt. Amper zestien jaar oud zet Anita haar eerste eigen kastje in de afbijt. Creatief bezig zijn zit in haar bloed. Er volgden drukke jaren waarin werk en gezin een grote rol speelden. Regelmatig kan ze hierbij gebruik maken van haar creativiteit maar de echte doorbraak van haar creatieve erfenis komt pas in 2014.

Wanneer Anita van de één op de andere dag thuis komt te zitten met een burn-out hervindt zij haar rust bij een oude liefde. De liefde voor spullen met een verhaal. Juist nu haar hoofd zo vol zit, is het heerlijk om bezig te zijn met uren schuren, verven en het  restaureren van oude spullen. Net als opa haalt ze her en der oude, afgedankte meubeltjes op. Ze kijkt ernaar, soms kort, soms langer en brengt nieuw leven in het stuk.  Zo speurt ze vervolgens  kringloopwinkels af, ontvangt dankbaar afdankertjes en start een handeltje op Marktplaats. Omdat haar eigen huis nu ook een beetje op de uitdragerij van opa begint te lijken wordt er al snel uitgekeken naar meer plek. 

Pieces tell a Story.......Met de nieuwe plek is er daadwerkelijk ruimte ontstaan voor een volledig verhaal. En aangezien man Frank inmiddels ook  aangestoken is door de liefde voor antiek is hun gezamenlijke bedrijf geboren. Samen speuren ze stad en land af naar mooie meubels en accessoires. Anita heeft zich inmiddels gespecialiseerd in vele krijtverf-technieken en Frank vult haar aan met zijn vakmanschap op timmergebied.

Kom snel kennis maken met Anita en Frank. De koffie staat klaar en verder, verhalen genoeg want; Pieces tell a Story.

 

© 2018 - 2022 Pieces tell a Story | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel